Hoe Mooie Ogen Oscar Mamooi heeft ontdekt

Van Mooie Ogen in Schagen naar een extravagante nachtclub in Milaan. Als dit soort nieuwe avonturen op mijn pad komen dan zeg ik geen nee. Wat heeft dit met brillen te maken, hoor ik jullie denken. Gewoon verder lezen, dan worden jullie net zo opgewonden van het nieuws als wij al zijn.

Onze uitdaging voor 2021: de spraakmakende Mooie Ogen collectie in tact houden

Een maand geleden zaten Jetta, Miranda en ik om tafel om te praten over wat voor ons dé uitdaging van 2021 is. Die was niet zo moeilijk te vinden. We hebben onszelf de opdracht gegeven om de unieke niche collectie monturen en zonnebrillen van Mooie Ogen in tact te houden. Een behoorlijke opgave omdat onze inspirerende tripjes naar de beurzen van Milaan, Florence en Parijs daarbij gemist worden. Maar dat niet alleen. Deze nu lege ontmoetingsplekken zijn voor designers ook niet echt inspirerend. Waardoor er weinig vernieuwde collecties op de markt komen. Zelfs onze vaste designpartners zien we, onder de financiële druk van Corona, steeds meer terugvallen op de pure commercie. Ze komen meer en meer met monturen voor de massa en mainstream opticiens, en minder extravaganza voor Mooie Ogen.

Mooie Ogen is “the-place-to-be” voor liefhebbers van kunstzinnige brillen

Dit alles staat haaks op de groei van Mooie Ogen. Deze tijd geeft ons juist een inspiratie-boost. We zitten niet stil en hebben het drukker dan ooit tevoren. Onze landelijke naamsbekendheid onder liefhebbers van kunstzinnig, niche en bijzonder blijft maar groeien en is Mooie Ogen meer en meer ‘the-place-to-be’. Maar deze liefhebbers weten als geen ander: het aantal is schaars en door ontwerpers-land waait momenteel een schrale wind. Vandaar ook onze uitdaging om toch blijvend te komen met spraakmakers.

Club Plastic, Oscar Mamooi en extravagante brillen

Zo, en nu kom ik op mijn raadselachtige inleiding. Want zoals het mij vaak gebeurt, op het juiste moment dienen de juiste mensen zich aan. In dit geval Oscar Mamooi. Oscar wie? Op die vraag kan ik geen duidelijk antwoord geven. Bestaat deze persoon of is het een verzonnen figuur? Via een zoektocht naar hem belandden we in Club Plastic. Dé nachtclub in Milaan. Nota bene door Andy Warhol betiteld als een van de beste clubs ter wereld.

  

Een club waar vervreemding, extravagantie en originaliteit al meer dan veertig jaar hand in hand gaan. Zoals het hoort bij een bijzondere club, ook een bijzondere portier. Een lange atletisch gebouwde rossige man, met snor in vrouwenkleding. Deze uitgesproken portier blijkt Oscar Mamooi te zijn. Ik hoor jullie vragen: wat heeft dit in vredesnaam met brillen te maken? Nou, eigenlijk helemaal niets, behalve dan zijn iconische status en naam.

  

Eyewear-design van het hoogste niveau

We gaan naar de brillen. Twee weken geleden lukte het mij om via een video-call ene Andrea te spreken. Andrea, mooie Italiaanse man en zoals hij zelf zegt een soort van manager van Oscar. Hij showde ons een collectie monturen en zonnebrillen waardoor ik van opwinding en enthousiasme meteen op het puntje van mijn stoel zat. Het voelde alsof ik net een schat had opgegraven. Ik zag Eyewear-design van het hoogste niveau. Arty chic, vervreemdend, echte niche. Jullie snappen, ik was om. Alleen al vanwege de magie en het verhaal rond deze brillen.

Magische, geheimzinnige brillen uit Venetië

Andrea kon (of wilde) ook niet precies uitleggen wie Oscar is. Andrea kon (of wilde) ook niet vertellen wie de vakmensen zijn die deze ongelooflijke kunstwerken maken. Wel vertelde hij vol trots dat al dit moois uit Venetië komt. Het maakt ook helemaal niets meer uit. Die magie, die geheimzinnigheid maakt deze collectie, die in een heel beperkte oplage is gemaakt, des te spannender. Dit is echt zo’n collectie waar ik super-trots op ben. Hier doe je het voor, dit zijn de neusjes van de zalm. Jetta, Miranda en ik hebben natuurlijk al een Oscar voor onze eigen privé brillenverzameling in de maak.

De Oscar Mamooi etalage is een showstopper

Wij gaan ondertussen dit avontuur met Oscar en Club Plastic aan. We zijn er van overtuigd dat veel brillenliefhebbers graag met ons dit spannende pad gaan volgen. Om deze waanzinnige brillen even goed aandacht te geven is onze etalage helemaal Oscar Mamooi. Een showstopper, al zeg ik het zelf.

Ik vind het lastig om te zeggen, want ik hou absoluut niet van die dwingerige, pusherige reclame. Maar voor deze ene keer zeg ik het toch: HAAST JE! Bij dit soort bijzondere kunstenaars weet je nooit of er (en wanneer) een volgende collectie gaat komen.

Wil jij een echte Oscar Mamooi ontmoeten? Maak dan een afspraak met ons. Zorgen wij dat Oscar jou gaat verrassen zoals hij doet bij de ingang van Club Plastic.

Tot blogs en blijf gezond.

Sharon