Sharon

Sinds mijn 18e zit ik  tussen de kleurrijke, blij makende brillen en zonnebrillen. Nou ja, de eerste jaren nog tussen de “gewone” kijkers. Maar vanaf 2000, na het behalen van al mijn optiek papieren , zette ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap.  Geen saaie mainstream brillen maar het bijzondere werk. Met mijn nieuwste boetiek optiek Mooie Ogen onderneem ik écht op mijn eigen onderscheidende manier. Alles wat ik doe, inkopen collecties, uitstraling winkel, etalages, marketing, noem maar op, moet mij blij maken. Vind ik het niet leuk, komt het er bij Mooie Ogen niet in. Dit resulteert in een unieke optiek wereld met de meest bijzondere brillen en zonnebrillen én de allermooiste maatwerk brillenglazen. Innoveren, altijd gaan voor de beste kwaliteit en onze klanten brillen geluk laten ervaren. Een bril kan zo ontzettend leuk zijn en zoveel met je uitstraling doen. Mooie Ogen is een winkel voor de echte gepassioneerde brildragers. Het is heerlijk om op deze manier te ondernemen. Met het leukste team en de leukste klanten.

En als het tijd is om mijn hoofd wat leger te maken van al die opborrelde ideeen dan loop ik mijn rondjes in “the great outdoors” van Noord Holland samen met mijn hond Trix. Trix is ook regelmatig in de winkel. Ze laat van zich horen als ze jou verwelkomt maar trek je daar niets van aan. Ze is enthousiast, lief en (hoe kan het ook anders) heel bijzonder. Nieuwsgierig naar de Mooie Ogen brillenwereld? Kom het zelf ervaren (we werken wel op afspraak) of volg ons op facebook en/of instagram voor een flink portie inspiratie.

Bianca

Ik kan het één zin samenvatten: Ik hou van alles wat mooi is. En als ik iets moois zie, wil ik ook weten hoe het wordt gemaakt, waar het vandaan komt. Ik heb mij lange tijd bezig gehouden met het ontwerpen van interieurs en daar heb ik gezien wat voor moois er voortkomt uit de combinatie vakmanschap, liefde en aandacht. Ik heb altijd honger naar stijl, durf en passie. En nu dus met brillen.

Toen ik aan een bril toe was, kostte het me aardig wat tijd om de juiste te vinden. Dan kocht ik er een die uit onvrede met de keuze in no time weer in mijn tas belandde en er vervolgens zo min mogelijk uitkwam. Na wat slechte ervaringen belandde ik bij Mooie Ogen en voor het eerst liep ik met een bril rond die klopte en paste bij mijn persoonlijkheid.  Inmiddels een aantal brillen verder, ontdek ik de wereld van de echt mooie brillen. Je begrijpt dat toen Sharon mij een baan aanbood ik niet lang hoefde na te denken. En nu ben ik dus begonnen aan mijn ontdekkingsreis in de brillenwereld als brillenstylist. Het is ontzettend leuk om samen met jou die allerbeste bril, die jouw persoonlijkheid nog meer laat stralen, uit te zoeken. Ben jij, net als mij, niet van de mainstream maar ook houdt van echt mooi, maak eens een afspraak met mij voor jouw persoonlijke brillen styling avontuur.

Miranda

Ik ben opticien sinds 1998. Of liever gezegd, was opticien. Voel mij nu meer brillenstylist. Het creatieve van brillen maken in de werkplaats, het technische van oogmetingen wissel ik af met samen met jou op brillenavontuur gaan. Het juiste montuur of die bijzondere zonnebril adviseren, heerlijk, ik doe niets liever. Maar ook het aanmeten van onze maatwerk brillenglazen vindt ik een feestje. Vooral als ik de verwondering zie bij het ophalen van de bril. Hoe blij je kan zijn met de juiste bril en ook hoe goed je meteen kan kijken met onze glazen.

Ik heb vroeger veel gereisd, op zoek naar avontuur. Reizen is nu even niet meer aan de orde met een jong gezin maar ik heb het avontuur gevonden bij Mooie Ogen. Mijn kenmerk? Krullen en te gekke brillen. Heb inmiddels zelf ook al een hele verzameling. Oh ja, en mijn baksels bij de thee. Maak gewoon een afspraak voor een brillenstyling advies en wie weet kan je mee genieten van wat zelf gebakken creaties van mij.

Martijn

Wat ik vroeger wilde worden? Autosloper of uitvinder. Dat is het beide niet geworden. Na vele omzwervingen van postbode, snoepjesmaker, laboratorant tot vuilnisman en nog wat technische beroepen kwam ik in 2005 per ongeluk in de optiekwereld terecht.

Echt zo’n gevalletje: Dit had ik eerder moeten weten! De perfecte mix tussen techniek, mode en kunst (als je met de juiste monturen mag werken natuurlijk). Ook binnen deze wereld zijn er veel verschillen, van keten tot niche en alles wat daar tussen zit. Mijn eerste kennismaking met het optiek vak  was bij een keten in mijn woonplaats Hoorn. Optiek opleiding gedaan, vakdiploma gehaald en het was tijd om verder te kijken.

Vervolgens met veel plezier , als opticien, in Amsterdam gewerkt. Prima naar mijn zin maar zei ik toen, als er ooit een vacature komt bij Mooie Ogen… Daar ben ik dan, in Schagen, tussen de dames in het bijzondere brillenparadijs. Hier is het iedere dag een avontuur om samen met de klant op nieuwe brillen reis te gaan. Ook nog leuk om te melden: Ik maak kunst van oude monturen. Verander jouw oude bril zo in een bijzondere ingelijste ijsvogel. Fotograferen, van rauwe straatfotografie tot natuur foto`s, is ook echt mijn ding. Zeker één keer per jaar lig ik op mijn buik in de duinen van Terschelling, om o.a. vogels te fotograferen.

Naast brillen en kunst, ben ik verslingerd aan kleurrijke sneakers.

Chiara

Van Italië student naar Mooie Ogen. Het kan zo maar gebeuren.

Na mijn studietijd aan de universiteit in Florence kwam ik voor een tijdelijke zomerbaan bij Mooie Ogen terecht. Maar zoals jullie waarschijnlijk wel hebben opgemerkt, is tijdelijk een ruim begrip. Ik ben een enorme fashionista, gek op mooie unieke mode en styling.  Al van jongs af aan wilde ik er anders uitzien als de “saaie” rest. Begrijpelijk dat ik mij tussen de niche eyewear collectie  van Mooie Ogen thuis voel. Een brillenstyling advies geven aan jou vind ik fantastisch.  Heerlijk om mijn creatieve styling gevoel  in te zetten voor een zonnebrillen of brillen styling advies.

Ook ben ik de Italiaanse tolk voor  Mooie Ogen. Dat is superhandig. Contact met Italiaanse designers loopt zoveel soepeler als je taal spreekt en de Italiaanse ‘way of business’ begrijpt. Samen met  Sharon doe ik de social media marketing voor Mooie Ogen.  Alles wat je ziet op onze Facebook, Insta en Pinterest pagina komt uit het creatieve brein van Sharon en mij. Ik zie het Mooie Ogen team als unieke eyewear influencers. Ontzettend leuk om te zien dat mensen door ons geïnspireerd raken en de stap durven zetten voor een unieke bril.

Nu ik bij Mooie Ogen werk heb ik echt ontdekt dat mijn passie bij fashion, vooral Italiaans design, ligt. Mijn studie krijgt vast wel een vervolg in die richting. Een carrière als opticien? Als Sharon overweegt om een Occhi Belli in Italië te openen wil ik daar best wel serieus over na denken.