Even voorstellen, ik ben Jetta

Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Schagen
Opleidingen: Interieuradviseur, kunstacademie, opticien
Hobby’s: Volleyballen, sportschool
Rol bij Mooie Ogen: Mensen hun persoonlijkheid versterken met een Mooie Ogen bril

Wie mij van vroeger kent, herkent mij nu niet meer. Toen had ik een heel andere stijl. Het was de tijd van de wijde trui en de spijkerbroek. Onopvallend en eigenlijk ook wel lekker veilig. En nu! Hakken, jurkjes en knalrode lippen. Zo van: hier ben ik! Als ik zeg dat de laatste drie jaar mijn wereld helemaal op zijn kop is gezet, overdrijf ik niet en ik voel  me er prima bij.

Ik had niks met brillen

Om te beginnen had ik nooit gedacht in een optiek te belanden. Mijn buurvrouw vertelde dat Sharon voor haar nieuwe Mooie Ogen-avontuur medewerksters zocht. Mijn buurvrouw heeft nog flink op me in moeten praten voordat ze mij overtuigde om toch maar te solliciteren. Dat heeft ze goed gezien. Maar het was eigenlijk een beetje gek. Ik had niks met brillen. Er nog zelfs nooit een op mijn neus gehad. Maar alles werd anders toen Sharon vertelde dat ze een vormgeefster voor Mooie Ogen zocht die de Social Media moest regelen. Nou jullie zien waar dat toe heeft geleid.  Want werken bij Mooie Ogen is meer dan zorgen voor de social media. In de afgelopen tijd ben ik trouwens ook nog geslaagd als opticien en maak onze klanten blij met goed advies en de juiste Mooie Ogen-bril.

Ga gekleed of het elke dag Kerst is

In dat eerste gesprek met Sharon vroeg ik haar of Mooie Ogen een dresscode had. Want ik snapte wel meteen dat hier werken in een spijkerbroek en een trui niet de bedoeling was. Haar antwoord vind ik nog steeds prachtig. Ga gekleed of het elke dag Kerst is. Vanaf dag één heb ik dat gedaan en ik leerde meteen heel veel over styling en fashion en ik voel me er heerlijk bij. Het past ook helemaal bij mij en mijn werk. Helemaal omdat er zoveel verschillende types de winkel binnen komen. En ook geniet ik van de diversiteit aan klanten die ons weten te vinden. Na drie jaar kijk ik nog steeds mijn ogen uit.

Sommigen vinden mij een hipster

Laatst zei een klant: ’Jullie zien er elke dag uit alsof jullie ’s avonds uit gaan’. Of ik krijg de vraag: Ben jij écht 23? Je ziet er zoveel volwassener uit met je kledingstijl.’  Ik snap die opmerking en zie ook wel dat ik mij anders kleed dan mijn leeftijdsgenoten en mijn vriendengroep. Sommigen vinden mij steeds meer een hipster. Dat doet mij goed. Ik laat mij de mode niet voorschrijven of veilig is. Ik wil mijn eigen stijl creëren. Dat voelt goed en is ook spannend. ’The way you dress, is your way to succes!’

Niet alleen bij de klanten, maar ook bij de designers waar wij mee werken, zie je de diversiteit van fashion en stijlen terug. Van vrouwelijke en chique types tot punkers op grote plateauzolen en donker zwarte make-up. Ook in die wereld zie je van alles voorbij komen. Maar ze zijn zichzelf en hebben allemaal iets eigens. Ik voel mij daar thuis. Terwijl ik niet wist of  ik wel talent en gevoel voor fashion en stijl in mij had. Dat talent komt bij het adviseren van een nieuwe bril  ook goed van pas. Samen met een klant de juiste bril uitzoeken en hem of haar daarmee ook uit die veilige maar saaie comfortzone trekken en laten zien dat het ook anders kan. Dat is het leukste om te doen.

Stap ook eens in het diepe

Sharon en Miranda noemen mij de carrière puppy van Mooie Ogen. Ik vind dat een leuke bijnaam. Maar bij carrière denk ik vooral aan het nieuwe, het onbekende dat hopelijk ieder jaar op mijn pad komt. Ik pak alles aan, zoek het avontuur op en ben niet bang om risico’s te nemen. Wat is er mooier dan van je vertrouwde paadje te stappen en over die brede sloot te springen. Als kind klom en klauterde ik overal op en in. Of plonsde in de sloot omdat er zo nodig weer een vlot moest worden gebouwd. Eigenlijk neem ik die spannende risico’s  nu weer. Zal ik  je een advies geven? Stap ook eens in het diepe. Wie weet wat het je allemaal brengt.

Wil jij ook het Mooie Ogen gevoel ervaren? Neem dan contact met ons op.

Tot de volgende blog

Jetta