Wist je dat Mooie Ogen een unieke eyewear schatkamer is?

Ik droom van een geweldige inloopkast. Zo eentje waar je zonder na te denken de kleren die je die dag wilt dragen uit kunt pakken. Logisch want kleding, schoenen en brillen hangen of liggen in die kast natuurlijk op kleur. Als ik dit deel, hoef ik ook niet uit te leggen dat ik gek ben op mooie brillen, zonnebrillen en kleding.

Maar ja, tussen droom en werkelijkheid staan praktische bezwaren. De ochtend ziet er, zoals bij veel gezinnen met jonge kids een pietsie anders uit. In de kleren, ontbijten, lunchtrommeltje en hup naar het schoolplein. Pas als dat klusje geklaard is, ben ik toe aan mijn eigen metamorfose. Van zorgzame mam naar glamour girl. Klaar voor het avontuur van die dag. Dat betekent op weg naar Mooie Ogen.

De wereld van rust, luxe en de mooiste brillen

Voor mij is Mooie Ogen een plek van rust en luxe. De sfeer en het team zorgen bij mij voor een heerlijke innerlijke rust. We horen dat ook vaak van onze klanten. Als ze bij ons zijn geweest en zich twee uur hebben verheerlijkt aan de brillen, de kunst en de gastvrijheid van Mooie Ogen. Die twee uur is trouwens de tijd die we minimaal inplannen voor het uitzoeken van een nieuwe bril en het opmeten van maatwerkglazen. Maar goed, na die twee uur zie ik dat de meeste van onze klanten eigenlijk helemaal geen zin hebben om weg te gaan. In de wetenschap dat ze door die deur zo weer de alledaagse buitenwereld in stappen.

Mooie Ogen is eigenlijk een brillen inloopkast

Waar komt dat vandaan? Dat lekker lang willen blijven. Ik heb erover nagedacht en ben achter het antwoord gekomen. Ik werk in mijn eigen droom, in een brillen inloopkast. Die droom deel ik met andere gepassioneerde brillendragers. Samen stappen we die luxe brillen inloopkast binnen en zouden er heel lang niet meer uit willen komen. Eigenlijk is het een eyewear schatkamer war wij de stijlbewakers van zijn.

En als je dan die brillen inloopkast binnen stapt stralen de mooiste exclusieve brillen je tegemoet.  Maar in die kast hangt ook nog geweldige kunst. Want Mooie Ogen is niet zo maar een brillen inloopkast. Met al die niche om je heen, kan het niet anders dan dat je je in een luxe cocon waant.

Hoogtepunt kunstexpositie Inge Deen zaterdag 27 maart

Over die kunst gesproken. De expositie die wij nu bij Mooie Ogen hebben is van collage-artist Inge Deen. Haar ‘De Maakbare Wereld’ is bijna ten einde. Zet zaterdag 27 maart in je agenda want dan geven wij nog even een extra kunst-boost aan deze prachtige expo. Speciaal voor die dag, brengt Inge nog wat extra collages naar de winkel. Loop Mooie Ogen sowieso niet gedachteloos voorbij. Ook als je geen afspraak hebt, is haar expositie vanaf de Molenstraat in de etalage te bewonderen. Maar in de winkel worden nog meer werken geëxposeerd. Net als bij het uitzoeken van een nieuwe bril moeten de kunstliefhebbers wel een afspraak maken om, nu het nog kan, van deze expositie te genieten. We gaan tenslotte voor veilig en corona-proof.

Een spraakmakend kunstwerk in je huis? Gewoon doen

En wie weet, ga je met één van die geweldige spraakmakende kunstwerken naar huis. Ik zou daar zeker voor gaan, het is een aanrader. Juist nu we vaker thuis zijn, is het geweldig om kunst in je huis te hangen. Kunst is troostend en streelt de ziel. Mooie kunst is trouwens ook een droom van mij. Naast die inloopkast natuurlijk. Ik zie het wel voor me, een geweldig kunstwerk aan de wand. Wie weet maak ik zaterdag ook mijn gedroomde keuze die dan wel echt mee naar huis gaat.

Status van brillenmaker ben ik ontgroeid

Zo filosoferend vind ik het moeilijk om te omschrijven wat en wie ik eigenlijk ben bij Mooie Ogen. Zeker, ik ben een gediplomeerd opticien. Maar met die aanduiding doe ik mezelf en Mooie Ogen te kort. Als ik het dan toch moet duiden: Ik voel mij meer persoonlijk brillenstylist, avonturenbegeleidster, verzorgster voor een betoverende uitstraling, magiër die het beste in zichzelf naar boven haalt. In feite ontgroei ik steeds meer mijn status als brillenmaker. Dat komt omdat ik zo veel ontzettend leuke artistieke mensen bij Mooie Ogen ontmoet.

Assistent fotograaf in mijn gele jurkje

Neem afgelopen zaterdag met de dames van Kleurrijk 60+. Lenny, de fotografe van het trio, zag in mij een prima assistente. En plots kreeg ik haar geweldige camera in mijn handen gedrukt. Er volgde een spoedcursus fotografie en voilà: daar stond ik dan. In mijn nieuwe gele jurkje met een camera in de aanslag. Ook dat hoort er bij als je werk in de Mooie Ogen schatkamer waar de energie voor het oprapen ligt. Na een energieke dag werken vol nieuwe ervaringen en mooie verhalen ben ik me er van bewust dat ik op weg ben naar mijn volgende schatkamer. De thuisschatkamer met enthousiaste kinderstemmetjes. Mijn warme, chaotische en fijne gezellige plek waar de inloopkast voorlopig nog een droom blijft.

Tot blogs,

Miranda