Waarom een power bril je jonger doet lijken

Ik behoor nu ook tot de Fabulous Fifty

Sinds enkele dagen behoor ik dus tot de Fabulous Fifty. Nou en. Nee, ik zit er niet mee. Als ik op Google, Pinterest, Facebook, Insta of wat dan ook ’Dames 50+’ intik zie ik allerlei artikelen over hoe de vrouwelijke vijftiger er toch vooral jong en stijlvol uit kan zien. Daar zitten leuke verhalen en plaatjes tussen. Maar als ik de verhalen lees over wat nu ook mijn doelgroep is, denk ik: ’Dat ben ik helemaal niet’.

 

Vanaf mijn twaalfde draag ik al opvallende brillen

 

Natuurlijk, een leuke tip is altijd welkom. Maar sinds mijn maandinkomen vaste vorm kreeg en mijn bankrekening aangaf dat het verantwoord was om mooie stijlvolle kleding aan te schaffen, ben ik al begonnen met het opbouwen van een echte ’Sharonverzameling’.

Als je het zo leest klinkt het duur, maar het tegendeel is waar. Ik heb tijdloze stukken in mijn kast waarvan sommige al zeker 10 jaar oud zijn! En het maakt voor mij geen verschil dat ik zo’n kledingstuk kocht toen ik 40 was en nu dus 50. Ik draag het nog steeds. Ik heb altijd al zoveel mogelijk mijn eigen koers gevaren. Vanaf mijn twaalfde draag ik al opvallende brillen. Ook toen niet leeftijdsgebonden, mijn eigen stijl. Op mijn 36ste heeft mijn haar al een enorme metamorfose ondergaan. Van kort zwart pittig koppie, naar zilverblond. Met nog steeds die korte pittige coupe. Alhoewel de kappers-lockdown roet in het eten dreigt te gooien.

 

Een power bril maakt je jaren jonger

 

Kortom, die identiteitscrisis die vele leeftijdsgenoten dus blijkbaar hebben, of ze wordt aangepraat, is tot nu toe aan mij voorbij gegaan. Maar die onzekerheid over leeftijd zie ik wel regelmatig in de winkel. Met name bij vrouwen. Welnu, lieve mooie dames, hier mijn advies: Draag een powerbril. Zo eentje van ’Wie maakt mij wat’.

 

Al die trends, vergeet ze. Vindt uit wat echt iets doet voor jouw gezicht en jouw uitstraling. Dan kan een bril je zo jaren jonger maken. Een pijnloze facelift zou je kunnen zeggen. Wallen en rimpels, indien ze er zijn, verstop je  achter je bril en je ogen blijven stralen met een krachtige omlijsting. Beetje getint glas of een knots van een zonnebril doet ook wonderen.

 

Laat een bril jouw starpiece zijn

 

Hoe weet jij welke bril jouw starpiece is? Door je ons te laten adviseren. Want geloof me,  wij laten je alleen met dié Mooie Ogen op je neus de deur uit gaan, als we zeker weten dat jij ons wandelend visitekaartje bent. De juiste bril draagt bij aan een succesvolle krachtige uitstraling waardoor het zelfvertrouwen van je af knalt. En wie heeft het dan nog over teruggetrokken tandvlees, denkrimpels, hangende oogleden of wat meer onderkin. Niemand toch.

 

Ik kwam laatst ook een onderzoek tegen dat de vorm van je gezicht met de jaren verandert van driehoek met de top beneden naar driehoek met de top omhoog. Dus jong en strak kan nog ieder gewenst kapsel en bril dragen. Maar zet de verandering van de driehoek in en gaat de top omhoog, lees hangende mondhoeken en meer onderkin, dan is het oppassen geblazen! Het maakt de onderkant van je gezicht breder. Dan is de tijd daar dat iemand tegen je moet zeggen dat je die hangende pilotenbril beter niet meer op kunt zetten. Geen ramp. Een liftend model zonnebril of montuur lost de problemen op en geeft meteen frisheid aan je gezicht.

 

Mijn oma was mijn influencer

 

Maar goed, ik behoor nu dus ook tot de vijftigers. En ik zit er niet mee. Waarom zou ik? Hoe anders tijd is deze tijd in vergelijking met mijn oma. Mijn oma is 95 geworden en helaas niet meer in leven. Ze werd geboren in 1911 en was een sterke vrouw met eigen ideeën. Let wel, leefde in een tijd dat er nog gestreden werd voor het vrouwenkiesrecht en het bij wet verboden was om als getrouwde vrouw een betaalde baan te hebben. Dus je had veel minder podia voor je eigen ideeën. Toch bleef mijn oma altijd trouw aan zichzelf.

 

Dat laatste heeft mijn oma aan mij doorgegeven. Van jongs af aan leerde ze mij dat het voor een vrouw heel belangrijk is om niet financieel afhankelijk te zijn van een partner. Met haar brede interesse en bijzondere kijk op de wereld, leefde ze eigenlijk in de verkeerde tijd. Mijn oma was mijn influencer, mijn rolmodel als een sterke vrouw. Als er toen al Social Media had bestaan, zou ze het ver hebben geschopt in haar influencer-rol. Dan was ze niet alleen voor mij een inspiratiebron geweest. Maar ook voor heel veel andere vrouwen. En dan niet over welke grijze kapsels je jonger maken. Nee, over hoe jij als vrouw in je kracht kan staan, je zelfverzekerdheid uitstraalt en de hele wereld aan kan. En ik? Ik hoef daar alleen nog maar die powerbril aan toe te voegen en het plaatje is compleet. Of je nu 40, 50, 60, 70, 80, 90 of 100 bent.

 

Toch, Iris Apfel? 

 

Tot blogs,

Sharon

Zoek je oogcontact? Wij werken uitsluitend op afspraak. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons.

opvallende, sprekende bril