Een creatieve ondernemer kan niet zonder mooie pen

De pen is een beetje het verlengstuk van mijn gedachten en ideeën over Mooie Ogen, blogs en andere opborrelende creativiteit. Ik denk dat deze ontboezeming menigeen zal verbazen. Een pen? Opschrijven? Ik hoor het jullie denken. Je tikt het toch meteen op een laptop. Dat scheelt zeeën van tijd. Nou, nee. Eerst vertrouw ik alles aan het papier toe. Wie schrijft die blijft, zullen we maar zeggen. Bovendien is op zo’n moment in mijn eigen universum, de tijd oneindig.

Schrijven is mijn mindfulness

Het moment dat mijn gedachten op papier vorm krijgen, heeft iets van magie. Ik neem jullie even mee, dan kun je het zelf ervaren. Bijna zou ik zeggen doe je ogen dicht. Maar dat leest nogal moeilijk. En er is rust in huis. Ik zit aan de keukentafel met hond Trix aan mijn voeten. Een kop koffie binnen handbereik en op de tafel wacht uitnodigend het dan nog maagdelijk papier. Ik laat mijn pen door mijn vingers glijden, neem een slokje koffie en daar gaan we. Hebben jullie het? Schrijven is mijn mindfulness. Als je daar de betekenis van opzoekt, lees je dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart en effectiever werkt. Kort gezegd, je voelt je prima. En dat is precies hoe ik me dan voel aan mijn keukentafel.

Als ik vervolgens mijn in woorden vertaalde creativiteit krachtig genoeg vind, wordt deze getransformeerd naar digitaal. De tekst krijgt een vorm en vergezeld van een foto geplaatst. De blog is klaar om gelezen te worden en nog liever, om reacties los te maken. Simpel toch? Niet helemaal natuurlijk. Er gaat in mijn hoofd natuurlijk wel een ‘broedseizoen’ aan vooraf. Ik zit altijd vol met nieuwe ideeën, inspirerende beelden en woorden. En die moeten naar buiten en ergens de plek krijgen die ze verdienen. Of is het heel arrogant als ik zeg: die jullie verdienen?

Musea, steden, natuur, inspiratie voor Mooie Ogen

Regelmatig wordt mij gevraagd; Sharon waar haal jij de tijd en de ideeën vandaan om dit alles te doen? Dan ontkom ik niet aan het meest ware cliché: Daar moet je tijd voor maken. Ik zeg dat vanuit mijn ervaring van 20 jaar ondernemerschap. Ik sta graag in de winkel. Hou van de mooiste brillen en de prachtigste gesprekken met onze fans. Toch werk ik niet 60 uur in de week in de winkel. Mijn creativiteit en vrijheidsdrang hebben ruimte nodig. Mijn hele leven laat ik mij inspireren door het onbekende. Musea, steden, de natuur. Ik kan niet zonder deze bronnen. Maar dat geldt ook voor thuis vanachter mijn laptop als ik interessante Webinars volg, boeken lees etc. Al die nieuwe informatie gebruik ik voor de innovatieve weg die ik met Mooie Ogen in wil gaan. En ja, daar heb ik ME-time voor nodig, die ik als Fulltimer in de winkel niet heb.

Een goed idee is niet altijd succesvol

Ga ik er gewoon voor! Want laten we wel zijn: Aan te gekken ideeën in je hoofd heb je niets. Je moet ze uitvoeren. Dat niet elk idee ook te gek blijft, neem ik op de koop toe. Dat hoort bij creativiteit, bij groei. Voorbeeld. Miranda, Jetta en ik waren er van overtuigd dat we een gouden marketingtool in handen hadden met het ruilen van een Dick Moby zonnebril voor een goede daad. Het enige wat wij vroegen, was welke goede daad jij ging doen voor die te gekke duurzame zonnebril. We hebben moeten leuren om reacties. Niet getreurd en weer door. Soms is een idee zijn tijd nog te ver vooruit. Moet je het later nog eens proberen. We blijven er niet in hangen. Als iets niet werkt kom je steeds dichter bij een idee dat wat wel werkt.

Cooking in Progress over El Bulli, zo inspirerend

Ik ben echt niet de enige die regelmatig tijd voor zichzelf nodig heeft. Er is een prachtige documentaire, Cooking in Progress, over El Bulli, een wereldbekend Spaans restaurant met drie Michelinsterren. De kok Ferran Adrià wordt gezien als de beste, meest innovatieve en meest uitzonderlijke chef-kok ter wereld. Zijn restaurant El Bulli is zes maanden per jaar gesloten. Ferran en drie van zijn meester-koks trekken zich dan terug in hun ‘kooklaboratorium’. Waar ze maandenlang naar harte lust experimenteren om nieuwe gerechten en smaken te ontwikkelen voor het nieuwe restaurantseizoen. Een aanrader.

Een dikke dankjewel voor jullie, Mooie Ogen fans

Terug naar de pen die mijn gedachten vorm geeft. Als je bij Mooie Ogen naar binnen stapt, zie je dat die creativiteit tot leven is gebracht door Jetta, Miranda en mij. Om je een wereld te laten ervaren die je nog niet kent. En die verder een eigen leven gaat leiden door jullie, de Mooie Ogen fans. Die met lef en trots de wereld laten zien wat een Mooie Ogen met je doet. Een dikke dankjewel voor jullie en voor iedereen die bewust of onbewust ons weer nieuwe ideeën geeft voor volgende innovaties. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Als je na het lezen van deze blog opborrelende ideeën krijgt, deel ze met ons.
Of verheug je je erop om Mooie Ogen een te bezoeken, monturen of zonnebrillen te passen, de kunstexpositie te bekijken of wat dan ook. Maak een afspraak met ons via de contactpagina. Is de winkel even helemaal voor jou. Heel inspirerend.

Tot blogs,

Sharon