Renaissance 2021: Een wereld vol roze brillen

Renaissance betekent letterlijk wedergeboorte. Daarvoor neem ik jullie heel even mee terug in de tijd. En wel naar de donkere middeleeuwen waar niks kon en mocht. Gevolgd door de Renaissance, ook wel de verlichting genoemd. Kunst, wetenschap, een vrolijk mensbeeld. Alles kwam tot bloei. En nu hop naar het NU, naar mezelf en de weg naar Mooie Ogen.

Ik was helemaal niet bezig met opticien worden

Degenen die mij kennen weten dat ik niet van kleins af aan opticien wilde worden. Studeren en met mijn neus in de boeken… niet echt iets voor mij. Ik was en ben meer een doener. Dus werd mijn eerste opleiding die van interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam.

Maar naast het ontwerpen en dus creatief bezig zijn, was ik ook mateloos geïnteresseerd in kunstgeschiedenis. Het willen weten welke stijlen er door de jaren heen waren en hoe de wereld veranderde, was voor mij heel belangrijk. En jullie snappen het al. Het tijdperk dat mij het meeste fascineerde was de Renaissance.

Bij Mooie Ogen spreken we “The language of Luxury” 

Ik vind dat je dit Corona-tijdperk waar wij nu in leven, kunt vergelijken met de Renaissance. Daarvoor neem ik jullie mee naar Mooie Ogen tijdens onze eigen Renaissance 2021. Net als toen is het nu een tijd van verandering. Na de Corona breekt de tijd van rijkdom en genieten van het leven weer aan. Ik noem het “The language of Luxury”. Alleen moet je die taal wel zelf leren en er naar handelen in plaats van bij de pakken neer te zitten en denken dat we niets meer mogen en kunnen.

Mooie Ogen is voorloper in de optiek

Wij bij Mooie Ogen kijken we juist naar wat wél kan. Zo denken en in het leven staan, noem ik een luxe. Juist nu is er behoefte aan dromen en daarmee aan de slag te gaan. Er is genoeg schoonheid om ons heen. Ook nu! Terwijl ook ik geen idee heb waar deze nieuwe Verlichting naar toe gaat. Maar wie nieuwsgierig is, loopt voorop. Dat geldt zeker voor Mooie Ogen. Kunst en wetenschap spelen een hoofdrol in dit nieuwe tijdperk. Zeker ook in de optiek.

Innoverende samenwerking Essilor en Mooie Ogen

Mooie Ogen omarmt al die technische innovaties. Met Essilor als zakenpartner hebben wij al zoveel stappen voorwaarts gezet. Op het gebeid van oogmetingen, monturen collecties, maatwerk multifocale glazen. Wat dat betreft viel ik vier jaar geleden, toen ik begon met mijn leven als opticien, gelijk met de neus in de verse boter. De multifocale glazen die wij hier al van het begin verkopen zijn alleen maar maatwerk. We meten met de nieuwste apparatuur waarbij als het ware een fingerprint wordt gemaakt van iemands kijkgedrag en oogbewegingen. Deze fingerprint wordt gekopieerd in een brillenglas en geeft een super nauwkeurig optimaal glas.

Recht vooruit kijken en een streepje op het brillenglas zetten?

Voor mijn tijd ging en gaat trouwens nog steeds bij vele opticiens (dat weet ik dan weer van mijn klasgenoten van de optiekopleiding) het als volgt: Klant recht vooruit laten kijken en een streepje zetten op het glas. Eigenlijk vergelijkbaar met de Middeleeuwen. Haha, ik kan mij daar niets bij voorstellen. Daarom noem ik deze tijd de nieuwe Renaissance. De Middeleeuwen werden ook getransformeerd tot een verlichte tijd dankzij wetenschappers en kunstenaars.

Laten we een roze brillen tijdperk starten

In dit nieuwe tijdperk past mij de rol van kunstenaar. Doe daar dan ook nog maar een flinke scheut wetenschapper bij. Deze nieuwe tijd zorgt bij mij voor opwinding waar ik graag door een roze bril naar kijk. Ik stel nu voor: Laten we gewoon een roze brillen tijdperk starten. Onze Renaissance is niet alleen een tijdperk van rijkdom en geluk. Maar ook van uitwisseling van nieuwe ideeën. Voor dat alles is Mooie Ogen natuurlijk ‘the place to be’. Wij zijn alléén maar bezig met nieuwe ideeën, nieuwe monturen en zonnebrillen, nieuwe ontwerpers, nieuwe kunstexposities. Natuurlijk horen daar ook dromen over Mooie Ogen in de toekomst bij.

Power prinses bij brillen paradijs Mooie Ogen

Ik, als carrière puppy, ben vanaf de start begonnen bij brillen-paradijs Mooie Ogen. Sharon heeft mij laten zien wat ondernemen in deze brillenwereld-andere-stijl betekent. Zo gek is het niet dat ik me daardoor en door de omgeving waarin ik werk als een ‘powerprinses’ voel. Het is ondernemen, bezig zijn met de toekomst. Weet je wat voor mij rijkdom en geluk is? Een wereld vol Mooie Ogen. Ik ben zo benieuwd wat mij deze tijd allemaal nog meer gaat brengen in deze Mooie Ogen Renaissance 2021.

Zijn jouw Mooie Ogen ook klaar voor verandering, voor meer brillengeluk? Maak dan een afspraak met ons. Gaan we samen op zoek naar jouw roze bril. Of blauwe, bruine, zwarte, rode etc.

Blijf sterk, blijf gezond en vooral: blijf stralen!

Jetta