Kunstexpositie Mirjam Verschoor Tribecalledtrash

Stillevens, van bezit naar bezeten
De expositie van kunstenares Mirjam Verschoor, van Tribecalledtrash, is magisch. 8 bijzondere schilderijen waar je naar blijft kijken. Mirjam is al jaren geobsedeerd door afval wat ze tegen komt op straat. Ze fotografeert dit afval en verwerkt deze foto`s in schilderijen van oude meesters. Afval krijgt zo een nieuw leven als kunst. Het zijn alledaagse objecten die zo een totaal nieuwe betekenis krijgen. DE eigentijdse thema`s van deze stillevens, waar wij alles over kunnen vertellen, laten je met nieuwe ogen kijken.
De klassieke Stillevens waarin ‘bezit’ werd vastgelegd door een kunstschilder werden het statussymbool in die tijd. Vandaag de dag lijken de bombastisch opgestapelde grof vuil en afvalhopen op straat wel het nieuwe statussymbool te zijn en tonen aan dat velen van ons ‘bezeten’ zijn van spullen en consumeren. Het is een combinatie van oude kunst en hedendaagse afval fotografie wat deze kunstwerken van Mirjam zo vernieuwend en spannend maakt.
Kom gewoon eens kijken, loop een rondje, laat je verrassen. Je zal zien dat je erdoor gegrepen wordt. Het maakt iets los. Deze expositie is t/m eind oktober bij Mooie Ogen te bewonderen. Maar als hoogtepunt komt Mirjam zelf, Zaterdag 18 september van 10:00 tot 14:00 uur, naar ons voor een meet&greet met de kunstenares. Zij geeft dan rondleidingen en je kan haar alles vragen over haar werk. We beginnen deze zaterdag om 9:30 uur met een Facebook Live uitzending waarin wij samen met Mirjam langs haar kunstwerken gaan. Kijk je mee? Ook dan kan je al je vragen stellen aan haar. Wil je haar zelf ontmoeten? Kom dan naar de winkel. Kunstzinnige groet, de meiden met de Mooie Ogen.