Father$on Firenze

Clarissa Oliverio is de designer van dit jonge merk waanzinnige brillen en zonnebrillen. Zij heeft deze collectie ontworpen met in gedachte wat de aristocratische families uit de Renaissance tijd in Florence zouden dragen als zij nu geleefd hadden. De acetaat monturen zijn bewerkt met stoffen zoals brokaat en fluweel, welk nog met de handgeweven worden bij de stoffenacademie in Florence. Vaak ook met 18 karaat gouddraad en zilverdraad bewerkt. En met prachtige sterling silver bedeltjes zoals kroontjes en krokodillen, gemaakt door de oudste edelsmid familie in Florence. De brillen en bedeltjes hebben allen hun eigen sprookjesachtige verhaal wat deze design kunstwerken nog specialer maakt.

Naast de bewerkingen met de oude antieke stoffen, zijn er nu ook bewerkingen met een soort stro, gekleurd met natuurlijke kleurstoffen zoals het in de Ranaissance tijd ook werd gedaan. In die tijd werd van hetzelfde materiaal meubelstofferingen gemaakt. Ook zie je deze materialen weer helemaal terug komen bij fashion designers. Puur handwerk, natuurlijk en zo ongelooflijke mooi.

Lees meer over Father$on Firenze…

Wil je weten hoe deze monturen jou staan? Boek dan een afspraak bij Mooie Ogen voor een persoonlijk brillen stylingadvies.