Wij gaan met de billen bloot

Mooie Ogen gaat het heel anders doen. En dan doel ik op de blogs. Jullie zijn gewend om twee keer per maand MIJN verhaal te lezen. Terwijl de twee kanjers, Jetta en Miranda onderdeel zijn van wat we tot nu toe in Schagen hebben neergezet en elke dag waarmaken. Dus is het tijd om gedrieën met de billen bloot te gaan. Eh, figuurlijk dan. We houden het netjes en blijven met Mooie Ogen wel bij onze core business: namelijk onze fans en onszelf blij maken met de dingen die we doen.

Naamsbekendheid als dé specialist van bijzondere brillen.

Dus vanaf  nu vertellen ook Jetta en Miranda hun verhaal via hun blogs waarmee we de Mooie Ogen-band met onze fans extra versterken. Maar ook om nog meer naamsbekendheid te krijgen als dé specialist in de niche brillen wereld. Ik heb geleerd dat als ze (ons publiek) je niet kennen, kunnen ze ook niet voor jou kiezen.  Aan die naamsbekendheid werken we met zijn drieën elke dag keihard. Niet alleen door het te roepen maar we laten het ook zien met onze brillen, onze vakkennis, de regelmatig terugkerende exposities en onze innovatieve aanpak. Daar kom ik zo op terug.

Een crisis daagt je uit.

Veel ondernemers ervaren dit jaar als een zeer lastige periode om klanten aan zich te binden. Het is maar hoe je daar naar kijkt. Een crisis daagt je uit. Doet een beroep op je creativiteit. Ik ben die uitdaging  aangegaan met als mantra: wat heb ik te verliezen? Ik neem jullie mee 5 maanden terug in de tijd. Mooie Ogen was gesloten. Leuk? Nee natuurlijk niet. Alle plannen en prognoses voor dit jaar verdwenen onder de delete-knop. Een nieuwe tijd, een nieuwe aanpak. Tijdens de lockdown zijn we flink aan de slag gegaan met die naamsbekendheid vergroten en nieuwe plannen maken. Nou ben ik nooit een ondernemer geweest die de targets bovenaan haar lijstje had staan. Natuurlijk wil ook ik mooie cijfers en moet Mooie Ogen gezond blijven. Maar in de overtuiging dat niemand de toekomst kan voorspellen, heb ik het begrip targets meteen uit mijn ondernemersboek geschrapt. Dat scheelt meteen veel druk en het geeft rust.

Een kleinere exclusieve voorraad van zo`n 300 brillen.

Die rust bleef ook nadat we hoorden dat door de Corona de grote beurzen, waar wij toch voor een half jaar onze brillen inkochten, niet doorgingen.  We zijn met dat gegeven aan de slag gegaan en hebben een nieuwe manier gevonden van inkopen. Om onze unieke collectie regelmatig te verversen kopen wij nu iedere maand de nieuwste kunstwerkjes van de designer zakenpartners in. Hierdoor is onze voorraad iets kleiner maar nog exclusiever. Maar een kleinere voorraad betekent bij ons niet dat er minder keus is hoor.  We hebben nog steeds driehonderd bijzondere (en dan ook écht bijzondere) brillen om uit te kiezen. En het nieuwe aanbod wisselt dus nog vaker.

Trots op onze nieuwe AVA oogmeetapparatuur.

Maar ook met technische innovaties hebben we niet stil gezeten. We zijn de eerste en enige opticien in de Kop van Noord-Holland die nu de oogmetingen verricht met de nieuwste  AVA meetapparatuur van Essilor. Met deze revolutionaire nieuwe techniek worden jouw ogen gemeten op 0,01 dioptrie (waarde van sterkte van brillenglazen) nauwkeurig. Bij de meeste optieker collega’s is dit al meer dan  honderd jaar 0.25 dioptrie. Als jullie langskomen, leg ik het desgevraagd precies uit en laat ik graag onze revolutionaire aanwinst zien.

Op afspraak werken hadden we altijd al moeten doen.

Een ander voordeel van deze tijd is dat we nu werken op afspraak waardoor we nog meer aandacht aan jullie kunnen besteden, terwijl we meteen alle protocollen op het gebied van hygiëne veel beter in acht kunnen nemen. Dat werken op afspraak bevalt zo goed dat we daar ook na deze spannende periode mee doorgaan.

Creatief omgaan met Corona.

Het leukste is dat die veranderde visie en het creatief omgaan met Corona ons veel heeft gebracht. We hebben het drukker dan ooit en ons klanten(fan)bestand laat zien dat de mensen inmiddels uit heel Nederland naar Mooie Ogen komen. Daarnaast maken onze creaties zelfs uitstapjes naar het buitenland. Vorige week nog hebben we een bril opgestuurd naar een dame in Finland. Ver weg of dichtbij, Mooie Ogen vindt het leuk om jullie te leren kennen. Zoals eerder gezegd kan dat natuurlijk niet van één kant komen. Vandaar dat Miranda en Jetta na deze blog ook al bloggend hun verhalen, visies en ideeën met jullie gaan delen. Zo leren jullie ons ook nog beter kennen.

Tot blogs en blijf gezond,

Sharon

Wil je een afspraak met ons plannen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.