Ik ben Miranda, de glamour mom bij Mooie ogen

Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Schagen met mijn man en twee kids
Hobby’s: Koken en bakken (vroeger wereldreiziger)
Rol bij Mooie Ogen: Brillengeluk verkopen

Zoals afgesproken ga ook ik met de b(r)illen bloot. Dus zal ik de komende tijd jullie deelgenoot maken met wat mij zoal bezig houdt. Maar eerst even iets anders. Normaal gesproken zouden Sharon, Jetta en ik nu in Parijs de brillenbeurs bezoeken. Dat  gaat nu niet. Maar als we niet naar Parijs kunnen, halen we Parijs toch naar Schagen. Als je fan bent, zou ik komende zaterdag naar Mooie Ogen komen. Uiteraard op afspraak. We gaan ‘s ochtends genieten van een petit déjeuner met een croissantje, cappuccino en een krantje. Vanaf 11 uur kun je een karikatuur van jezelf laten maken. Natuurlijk wel met je Mooie Ogen bril of zonnebril op je neus. En ’s middags gaan we over op de champagne met de Franse borrelplank. Het schiet al aardig op met aanmeldingen dus als je zaterdag iets leuks wilt doen, zou ik niet te lang wachten. Zo dat was de dienstmededeling.

Mijn eerste zakenreis, retespannend

Nu iets over mezelf. Sinds 1998 zit ik in optiek. Niet constant, want ik heb nogal veel in mijn uppie gereisd. Dat ligt al een paar jaar allemaal achter me. Een gezin, de verantwoordelijkheid, dan stap je niet zomaar de deur uit. Ik ben drie jaar geleden samen met Jetta bij Mooie Ogen begonnen. In een volgende blog vertel ik daar wel wat meer over. We hadden het net over Parijs. Toen ik voor de eerste keer door Sharon werd gevraagd om mee te gaan naar de beurs in Parijs vond ik dat rete-spannend. Mijn eerste echte zakenreis plus drie dagen zo maar zonder mijn gezin. Maar ik heb genoten. Die dagen betekenen: Keihard werken, inkopen, teambuilding en inspiratie opdoen. Nou dan is dat keihard werken echt geen straf. Tijdens die dagen zijn we trouwens niet alleen gefocust op brillen.

Het goede leven

Alle drie houden we van het goede leven. Lekker eten, goed wijntje. Dus zo’n weekend proberen we te leven als echte Parissiennes. Dat begint bij een eigen appartement in het centrum. Daar komen mijn reiservaringen goed van pas. Jetta en Sharon zijn niet gewend om op een bank te slapen. Met mijn couch-surf verleden in onder andere China draai ik mijn hand daar niet voor om. Vergeleken met de slaapplekken tijdens mijn reizen is zo’n appartement een enorm luxe. Bij Parijs hoort natuurlijk lekker eten dus schuiven we steevast aan bij restaurant Mollard, de oudste brasserie van de stad. Maar ook voor een ontbijtje blijven we natuurlijk niet in ons appartement. Dan zitten wij tussen de locals. Om vervolgens met een Cappuccino en een croissantje in de hand te racen naar de taxi om op tijd op eerste inkoopafspraak te zijn.

Ongegeneerd mensen kijken

Weet je dat we inmiddels al zo zijn ingeburgerd dat we de deurcode kregen van het atelier van Francis Klein in de Marais. Zodat wij een kijkje konden nemen hoe de brillen gemaakt werden. Maar ja, wie wil er nu niet het mooiste team van Mooie Ogen op bezoek krijgen. Na die zakelijke kant wordt het dan nodig tijd voor een Parijse apéro. Champagne, een borrelplankje en ongegeneerd mensen kijken uiteraard vanachter onze grote donkere zonnebrillen. En natuurlijk stiekem streetstyle foto’s maken van stijlvolle Parissiens en Parissiennes. Dat nemen we dan weer mee naar Mooie Ogen om jullie mee te laten genieten.

Glamour mummy

En net nu het mij steeds makkelijker afgaat en ik als ’glamour mummy on business tour’ mijn weg weet in Parijs, gaat het dit jaar niet door.  Want Covid! En dan kom ik waarmee ik mijn eerste blog begin. Wat dan? Nou Parijs naar Schagen halen dus. Kunnen jullie ook meegenieten. Als we in de toekomst weer op pad mogen en je hebt Parijs op je lijstje, kom dan voordat je vertrekt naar Mooie Ogen. We hebben leuke tips. Ik  denk dat ik zelf met de kinderen ook een keer die kant op ga. Ik heb nu eerst zelf de stad kunnen verkennen en kan dan rustig de gids uithangen.

Dat verkennen lijkt op zoals het vaak gaat bij Mooie Ogen. Eerst komt er een nieuwsgierige, mogelijk geïnteresseerde klant als voorzichtige verkenner onze wereld binnen. Na eenmaal gesnuffeld te hebben aan onze collectie volgt het  ‘proeven’. Onze Mooie Ogen sfeer en de overtreffende brillen doen de rest. Ik zie ze daarna weer regelmatig terug als gids voor nieuwe verkenners.
Wil je ons ook verkennen? Begin daar komende zaterdag dan mee. Wil je ook komen? Geef je dan op via onze contactpagina.

Tot blogs en blijf gezond

Miranda