Mooie Ogen en mijn blauwe Lelijke Eend

Wat heeft een blauwe Lelijke Eend met Mooi Ogen te maken? Eigenlijk alles. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Tenminste als het om werk en in een ‘vorig leven’ om de kroeg gaat. En dat laatste heeft weer alles te maken met het eerste.

Ik zat op de koksopleiding en werkte ook in de weekenden in de keuken. Het was de tijd dat de kroegen al om twee uur dicht gingen. Dus gezellig met vriendinnen aan de bar hangen, lukte niet echt. Meestal schoot het er zelfs bij in of kwam ik veel te laat de kroeg binnen. Als je, zoals ik van gezelligheid houdt, wordt zoiets toch een ‘dingetje’. Jullie begrijpen dat ik er niet vrolijker van werd.

Van kok naar opticien

In dat soort situaties komt een zetje in een heel andere richting dan ook als geroepen. Mijn toenmalige schoonzus, zelf opticien, wees mij op de mogelijkheden binnen de optiek. Haar enthousiaste verhalen over haar vakgebied waren me wel altijd al opgevallen. Maar dat nooit op mezelf betrokken. Ik deed immers de koksopleiding. Totdat ik eens goed na begon te denken over de optiek en het mij inderdaad een mooi vak leek. Bovendien kwam de mogelijkheid om samen met de meiden elk weekend veel levenservaring op te doen (hihi) plots heel dichtbij.

Met een Eend vol jonge meiden naar de opticien opleiding

In september 1999 begon ik aan de opleiding voor Opticien in Amersfoort. Dichterbij bestond er nog niets, dus ging ik op pad met mijn blauwe cabrio. Nou ja, mijn Eend met een open dakje. Die ritten waren trouwens best gezellig want ik reed nooit alleen. In Alkmaar pikte ik ook nog een paar mede-cursisten op en dan begon het avontuur van het onderweg zijn.

Mijn Eend en ik hebben veel meegemaakt. Niet dat ie me in de steek liet maar op verkeerde momenten gebeurde er nog wel eens onverwachte dingen die het rijplezier niet altijd verhoogden. Ruitenwissers die tijdens een stortbui afbraken. Of erger, remmen die er geen zin meer in hadden (heel eng). Maar ik heb ook ooit de benzinedop op het dak laten liggen na het tanken en kwam daar thuis pas achter. Die mooie blauwe Eend maakte onderweg veel los. Er werd gezwaaid en gekeken. Al was dat denk ik toch vooral omdat de Eend vol zat met jonge meiden die het onderweg prima naar hun zin hadden.

Mooie Ogen is de plek waar kunst, duurzaamheid, creativiteit en optiek samenkomt

Maar het belangrijkste is dat deze steun en toeverlaat op vier wielen mijn opleiding mogelijk heeft gemaakt. En dus ook waar ik nu sta. Bij Mooie Ogen. Hier ervaar ik de unieke combinatie van kennis, techniek, de modernste apparatuur, kunst, duurzaamheid en creativiteit. Het is de plek waar voor mij alles samenkomt in wat ik ben. Waar ik mij goed bij voel. Daar komt nog bij dat ik zo zoetjes aan ook voor het model staan mijn hand niet meer omdraai. Het is zo langzamerhand mijn tweede natuur geworden. Kijk maar op onze Facebook en Instagram pagina’s en op onze Mooie Ogen-site! Mijn trouwe Eend mocht zelfs een keer mee naar een fotoshoot voor onze voorjaarskrant van 2019. Zelfs toen was hij mijn steun en toeverlaat omdat zo’n shoot toch best spannend is.

Bijdragen aan jouw brillengeluk is voor mij een feestje

Al die verschillende ‘takken van sport’ zorgen er voor dat het elke dag voor mij een feest is om hier te zijn. En dat ik kan bijdragen aan jouw brillengeluk wat ook weer jouw levensgeluk vergroot.
En dit is allemaal begonnen bij een blauwe maar prachtige Lelijke Eend.

Tot blogs,

Miranda

Wil jij ook het brillengeluk van Mooie Ogen ervaren? Neem dan contact met ons op.