Mooie Ogen is nu een exclusieve brillen club met deurbeleid.

Opticien én thuisonderwijs juf

In onze vorige (oudejaars)blog hadden Sharon, Jetta en ik het over vrouwen die de ballen hoog houden. Om daar nog even op door te gaan. Ik wist van mezelf niet dat ik daar inderdaad goed in was. Ik ontdek steeds meer talenten bij mezelf waarvan ik zelfs het bestaan niet vermoedde. Maar ze zitten er toch echt. En dat levert een aardig lijstje op.

Brillenfreak, Opticien, Koekjes en taartenbak-Ster, Eyewear fotomodel, Brillen-influencer, Glamour- mam en vriendin. Bovendien blijk ik ook best goed te zijn als juf Miranda. Althans, dat vinden mijn kids. Hoewel het thuisonderwijs begeleiden, naast mijn te gekke baan bij Mooie Ogen, is niet iets dat je er even bij doet. Maar, eerlijk gezegd: het lukt mij. Dus over ballen gesproken. Ze blijven in de lucht!

Mijn transformatie van “gewone” opticien naar lifestyle opticien

De afgelopen jaren, sinds ik bij Mooie Ogen ben gestart, stonden voor mij in het teken van persoonlijke ontwikkeling, groei en avontuur. Voor mijn Mooie Ogen tijdperk, was ik een ’gewone’ opticien bij ’gewone’ optiekzaken. Dus oogmetingen, glazen slijpen, neuspadjes vervangen etc. De dagelijkse bezigheden van een optieker. Nu denk ik: wat saai, toen wist ik niet beter.

Met mijn 20 jaar ervaring ging ik op sollicitatiegesprek bij Sharon en had meteen in de gaten dat ik veel van haar zou leren. Over mijn werk als opticien ging het niet. Dat was ik tenslotte al. De waardevolle lessen die ik kreeg en nog steeds krijg gaan over mijn transformatie van opticien naar optiek-onderneemster Het besef dat ondernemen is iets heel anders is dan als ’gewoon’ opticien door het leven te stappen is een tintelend proces waar ik elke dag blij van word. Ondernemen is een lifestyle. Ik heb ontdekt dat die past bij mijn ideale manier van leven.

Ken je dat gevoel van opwinding als je in een achtbaan het hoogste punt hebt bereikt…..? Sinds ik bij Mooie Ogen werk voel ik die adrenaline.  Het is heerlijk om te ervaren dat iedere dag een avontuur is. Stilstaan is er bij ons niet bij, vooruit kijken des te meer. Door al die inspirerende ontdekkingen heb ik heel veel stappen gezet. Ben ik gegroeid waardoor ik nu in deze bijzondere corona-tijd mijn rol als juf er ook gewoon bij kan doen. Al moet ik eerlijkheidshalve er meteen bij vermelden dat ik met een getalenteerde onderwijspartner thuis natuurlijk een dikke bofkont ben. Maar toch, we flikken dit wel even zo.

Mooie Ogen; hét brillen- en kunstparadijs

Nu terug naar Mooie Ogen, het brillen-, en kunstparadijs waar alles anders is dan bij mijn vorige werkgevers in de optiek. Natuurlijk doe ik nog steeds oogmetingen. Maar,  hallo, ja jij daar, de traditionele manier ligt ver achter me.  Met onze nieuwe Ava meetapparatuur van Essilor, is bij Mooie Ogen een old school oogmeting niet meer aan de orde. Ook die techniek heb ik, samen met Jetta en Sharon, moeten leren. En nu ik deze methode beheers, wil ik nooit meer anders. Deze techniek is zoveel nauwkeuriger dus ook een enorme toegevoegde waarde voor het zicht van onze klanten. Het hoe en waarom leg ik graag aan jullie uit maar niet in deze blog.

Maatwerk brillenglazen van Essilor + Mooie Ogen montuur = brillenfeestje

Trouwens alles is bij Mooie Ogen net even anders dan dat ik gewend was bij mijn vroegere werkgevers. Het adviseren, aanmeten en afleveren van echt maatwerk-glas ga ik hier niet uitvoerig uitleggen. Dat moet je zelf ervaren. Ik weet nog goed dat ik in mijn vorige leven als “gewone” opticien bij het afleveren van een multifocale bril wel eens kriebels had in mijn buik. En dan niet van opwinding maar meer van spanning. Voor niet iedereen was het zicht meteen optimaal. Dan moest ik de klant vertellen dat het wel een maand of drie kon duren voordat ze er aan gewend waren. Hoe anders is het nu. Met ons maatwerk-glas duurt de gewenning hooguit drie dagen. De kriebels in mijn buik worden nu veroorzaakt door dat feestje voor de klant. Dat brillenfeestje is helemaal compleet in combinatie met een montuur of zonnebril uit de Mooie Ogen collectie.

Welkom in de exclusieve brillen club

Ik wil het nog wel even hebben over de openingstijden van Mooie Ogen. Die zijn (tijdelijk) aangepast. Sharon heeft er voor gekozen om de winkel open te houden van 10 uur tot 16 uur. Niet alleen om het aantal contactmomenten zo beperkt mogelijk te houden maar ook om voor ons rust en ruimte te creëren. Onze ritmes zijn aangepast, ook voor homeschooling. In de niet-open-tijd hebben wij nu alle ruimte om te transformeren. Alle drie zijn we ons er heel bewust van dat dat in deze tijd belangrijk is. Zo houden wij het gezond, blijven we vitaal en kunnen we alle drie de ballen hoog houden.

Naast die aangepaste openingstijden werken we nu ook volledig op afspraak. De winkeldeur is op slot. Dus heb je een afspraak, dan klop je aan en wij doen voor je open. En zeg nou zelf. Dat voelt toch net alsof je een zeer exclusieve brillen club binnenkomt met heel bijzonder deurbeleid haha. Ik kijk even of je op de gastenlijst staat voordat je door mag.

Maak een afspraak voor een bezoek aan ons brillen-paradijs

Deze aanpak werkt voor ons heel goed. Er zijn niet te veel mensen in de winkel, het blijft zo veilig en corona-proof.  Ik merk dat onze klanten heel positief reageren. Niet zo gek als je bedenkt dat we voor het uitzoeken van een nieuwe bril en alle metingen ruim de tijd nemen. Twee uur lang zijn wij en de winkel dan helemaal voor jou. Dus is Mooie Ogen toch wel die exclusieve club mét deurbeleid. Wil jij jezelf ook eens echt verwennen met een bijzondere bril met de allermooiste glazen? Maak gewoon een afspraak met ons. Dan verklap ik jou het  Sesam-open-u-wachtwoord van Mooie Ogen en de deuren van het brillen-paradijs openen zich alleen voor jou.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste collectie en de laatste ontwikkelingen? Of een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Tot blogs,

Miranda