Heeft de coronacrisis jou iets positiefs gebracht?

Als mensen mij vragen hoe het gaat met Mooie Ogen, heb ik maar één antwoord: Fantastisch. Onze klanten ervaren onze ‘uitsluitend-op-afspraak-aanpak’ als meer dan plezierig. Trouwens, ook wij genieten er van. Corona eist van ondernemers een razendsnelle manier van schakelen. Het is een tijd van make-it-or-break-it. Samen met Jetta en Miranda vormen wij een team van über-creatievelingen die veranderingen en avonturen aankunnen. We blijven niet voor de hoge hordes zitten, maar kijken hoe we er overheen kunnen.

Actie, nek uitsteken en aan blijven staan

En let wel, Mooie Ogen was net drie jaar jong toen de eerste Corona-storm losbarstte en wij nog volop in een groeifase zaten. Toch besloot ik om de winkel te sluiten en samen met Jetta en Miranda te kijken waar de kansen lagen. Ik had toen al het gevoel dat deze toestand heel lang zou gaan duren. Die paar weken met de deur dicht, voelden eigenlijk wel goed. We konden in de luwte plannen maken, reflecteren en alternatieve routes uitstippelen. Vast stond dat we niet in de overleef-stand wilden. Dat is sowieso niet mijn aard. Mooie Ogen kiest altijd voor de beweging naar voren. Die instelling betekende actie, nek uitsteken en ‘aan blijven staan’ waar het overgrote deel van de wereld haastig naar de uitknop zocht.

Mooie Ogen is een BN’er geworden

Ik kan jullie vertellen dat het Mooie Ogen alleen maar goede dingen heeft gebracht. We blijven verrassen, vermijden clichés. Eigenheid, eigenwijsheid mag ook, is nog meer ons handelsmerk geworden waardoor we in opticiensland een BN’er zijn geworden. Die afwijkt van de norm en spannende zijpaden durft in te slaan waar de eenheidsworsten in de optiek angstvallig achter elkaar aanhobbelen. Natuurlijk zal niet iedereen zich bij Mooie Ogen thuis voelen. Maar degene die dat wel doen zijn fan voor het leven.

Brillen good vibes de wereld in sturen

En wij? Wij zijn de beste versie van onszelf geworden en dat mag iedereen weten. Onze brillen good vibes gaan de wereld in omdat we er zelf heel erg blij van worden. Met good vibes bedoel ik het mee veranderen met de tijd, onderweg zijn naar het betere normaal. Daar gaan we voor, net zoals we vertrouwen hebben in onszelf en kiezen voor avontuur en plezier. Dat gevoel is iets waar veel mensen op zitten te wachten.

Ons Braziliaanse brillen avontuur

Oh, ja, we zitten ook nog midden in een Braziliaans avontuur waarvan het resultaat nog niet bekend is. Nieuwsgierig? Gewoon doorlezen. Als je, zoals wij doen, af en toe in het diepe springt en risico’s loopt, gebeuren er ook bijzondere dingen. Ik werd benaderd door een Braziliaanse kunstenares die een fantastische brillen en zonnebrillen collectie heeft. Nee namen noem ik nog niet. De copycats slapen nooit. Ik kan jullie verzekeren dat in de 32 jaar dat ik in de optiek zit, je van goede huize moet komen om mij nog te verrassen met stijlen en monturen. Maar wat deze kunstenares laat zien…, de adrenaline begon meteen te stromen. Alleen, moet je naar die hartenklop in de hoogste versnelling luisteren als je alleen af kunt gaan op digitale foto’s en contacten via de e-mail? Bovendien als het misgaat ligt Brazilië niet meteen naast de deur.

Opgemerkt tijdens de New York fashionweek

Daar sta je dan op zo’n avontuurlijk kruispunt zonder borden. Altijd gewend om niet eerder in te kopen voordat ik de brillen in mijn handen en op mijn neus heb gehad. Ik ben mij meer gaan verdiepen in deze vrouw. Over het ontstaan van haar collectie en dat ze in 2018 met haar brillen paradeerde op de New York fashionweek. Daar maakte ze zoveel indruk dat er uitnodigingen kwamen van kunstgaleries in New York om haar brillen tentoon te stellen waarna ze niet alleen dacht: dit kan een bedrijf worden, maar ook is gestart.

 

In een New Yorkse galery én bij Mooie Ogen in Schagen

Ik was om en ben ervoor gegaan. Je moet een creatieve geest die zulke mooie vernieuwende brillen en zonnebrillen ontwerpt een kans geven. Ik heb de collectie besteld, 50% aanbetaald en enkele weken later was er een pakket onderweg vanuit Brazilië naar Schagen. Althans, Schagen heeft het nog niet bereikt. Ergens halverwege haar atelier en Mooie Ogen is het pakket gestand en door de douane terug gestuurd naar de ontwerpster. Iets met papieren en formaliteiten. De kunstwerken zijn opnieuw verzonden en, fingers crossed, komt het misschien ooit aan in Schagen. Ik weet nu al dat deze monturen en zonnebrillen een dikke hit zullen worden bij ons. Ze heeft in Europa nog nooit iets verkocht aan opticiens. Straks liggen de ontwerpen in een galery in New York en bij Mooie Ogen in Schagen. Hoe uniek wil je het hebben?

Mooie Ogen en niche brillen designers vinden elkaar

Vroeger, dus voor de corona, ja dat klinkt als lang geleden, bezochten wij beurzen in Europa om nieuwe collecties in te kopen. Op die beurzen kwam je deze kunstenaars niet tegen. Sterker, de beurzen werden steeds meer gedomineerd door merken die je ook massaal op internet kunt scoren. Deze kleine ateliers met echt niche collecties kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om op dure beurzen te staan. Maar nu worden deze designers meer gezien. Zeker door Mooie Ogen. Inmiddels hebben we tijdens onze digitale reis nog drie andere bijzondere niche designers ontdekt en op ons wensenlijstje gezet. Maar eerst even afwachten hoe dit Braziliaanse avontuur afloopt. Zodra we het spannende pakket hebben ontvangen gaan we natuurlijk los op Facebook en Instagram. Zodat jullie mee kunnen genieten van alle schoonheid. Dus blijf ons volgen, dan blijven wij jullie inspireren met onze good vibes.

Sharon

Wil je een afspraak maken?