Bij deze een Netflix tip

Feestjes, borrelavonden, verjaardagen, ze zijn er nu bijna niet meer. Zelfs mijn volleybal moet ik missen. Dat is natuurlijk jammer. Maar daardoor heb ik wel meer tijd om op Netflix naar de leukste series en films te kijken. Bij deze geef ik meteen mijn kijk-tip: ’Emily in Paris’. Over een jonge ambitieuze vrouw uit Chicago die een jaar gaat werken bij een marketingbedrijf in Parijs. Natuurlijk moet zij daar het nodige overwinnen, maar ze ziet het als een avontuur.

De serie spreekt mij vooral aan omdat ik mij een beetje verbonden voel met Emily. Zij gaat dat avontuur in haar eentje aan in Parijs. Ik heb in 2019 in mijn uppie een reis naar de Malediven gemaakt. Nee, niet in zo’n luxe resort maar ik boekte een hostel tussen de lokale bevolking. Natuurlijk vond ik het rete-spannend maar had dat avontuur voor geen goud willen missen. Weet je, als je in je eentje reist, krijg je de leukste contacten en dat maakt zo’n reis onvergetelijk. Ik raad het iedereen aan. Niet twijfelen maar gewoon doen! Wat mij betreft smaakt het zeker naar meer.

Opticien in een bijzondere brillenwereld

Eigenlijk staat die reis ook model voor mijn job bij Mooie Ogen. Opticien? Daar had ik nog nooit over nagedacht. Toch ben ik die avontuurlijke reis aangegaan. En daar sta ik dan tussen de mooiste monturen en zonnebrillen. Daarnaast loop ik een keer per jaar door Parijs, hoor de mooiste verhalen van de mensen die in de winkel komen en bouw ook nog eens een gigantisch netwerk op. Dat verzin je van te voren toch niet! Ik niet in ieder geval. Maar het is nog steeds een groot avontuur.

Brillen influencers

Nu weer even terug naar die Emily in Paris. Ik zei al dat ik mijzelf heel erg terug kan vinden in haar personage. Ik houd mij bij Mooie Ogen ook bezig met de social media. Daarbij heb ik nooit stil gestaan bij het feit dat we onbewust, net als die Emily, met Mooie Ogen influencers zijn geworden. Sharon wees mij en Miranda daarop. Wij dragen ook een stijl over aan iemand anders. Inspireren velen hiermee. We laten zien hoe je de wereld een stukje mooier kunt maken met brillen, kunst en design. Zelf had ik dat helemaal niet door, het ging onbewust. Maar dat is juist zo leuk.

Werken tussen de filmsterren brillen

Het eerste seizoen van ’Emily in Paris’ staat nu een aantal weken op Netflix. Ik kan niet wachten tot seizoen 2. Het zijn maar tien afleveringen van ongeveer een half uur. Dus dat kijk je makkelijk even er tussendoor. Of als je een avondje voor jezelf hebt, kun je de halve serie al op één avond bekijken. Als je goed oplet dan zie je dat er ook fantastische Emmanuelle Khanh zonnebrillen voorbij komen. En laten wij deze nou ook in de winkel hebben. Ik begeef mij bij Mooie Ogen tussen de filmsterren. Vaak genoeg zien wij in films of series zonnebrillen die wij ook in de winkel hebben. Oliver Goldsmith uit Londen heeft helemaal een filmsterren status. Vooral als de verhalen terug gaan naar de jaren ’60 en ’70. Heerlijk toch om met echte iconen te kunnen werken.

Ik ben benieuwd wat jullie van de serie Emily in Paris vinden. En… als jullie nog een leuke kijk-tip hebben, laat het dan even weten.

Tot mijn volgende blog.

Jetta