Leef je passie

‘Ik ben gek op geld…, kent u die uitdrukking?’, zou tv-dominee Gremda, het alter-ego van Paul Haenen, zeggen. En in het verlengde van dat gek op iets zijn, ligt voor mij de passie. Dus als ik mezelf zonder omwegen de vraag stel of ik een passie heb voor geld, is mijn antwoord luid en duidelijk: Nee! Voor mij is geld verdienen geen doel op zich. Geld is een middel om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien en om mijn passie te leven. En dat laatste lukt en is fantastisch.

Mooie Ogen kunst

Dus laten we het over mijn passie hebben. Dat mijn passie om De Bril draait, zal niemand verbazen. Alleen is dat wel erg algemeen natuurlijk. De bezoekers aan Mooie Ogen weten dat ik alleen ga voor ontwerpen die de moeite waard zijn. En dan kom je automatisch terecht bij kleine ateliers waar ook passie in hoofdletters wordt geschreven. Waar ontwerpers als schatbewaarders werken aan hun kunst die dan via Mooie Ogen en op jullie neus aan de wereld wordt getoond. Het Mooie van deze kunstwerken is dan ook dat ze daarmee niet alleen de dragers plezieren. Dat geldt uiteraard ook voor de zonnebril. Want als de zon schijnt is een kunstzinnig stukje bescherming voor de ogen geen overbodige luxe.

Geen mainstream brillen

Die passie zit bij Mooie Ogen in het DNA. Ook mijn teamkameraden, Miranda en Jetta, zijn er mee behept. En wat is er mooier om met zielsverwanten te mogen werken? Tenminste als je, wat wij doen, nog werk kunt noemen. Wij zijn niet uit op groot, groter, grootst. Gelukkig niet, want die instelling zou een bom leggen onder Mooie Ogen. Dan zouden we opschuiven richting mainstream terwijl we daar juist ver weg van willen blijven. Ik ziet niet te wachten op brillen voor de massa en op zo veel mogelijk dealer-schappen. Want dan sneeuwt de passie onder.

Mykita past ons niet meer

Daarom hebben we niet lang geleden afscheid genomen van Mykita. Het merkt past niet meer bij ons. Niet getreurd want daardoor ontstaat er weer ruimte voor nieuwe designers van bijzondere monturen en zonnebrillen waarmee wij op avontuur gaan. En zo’n merk dat bij ons afvalt, vindt zijn weg naar andere opticiens. Dat is voor ons wat je noemt een prima brillencyclus. Dan blijven wij opvallen met onze collectie echt unieke (zonne)brillen.

Passie kan je niet kopiëren

Omdat we opvallen, ligt kopiegedrag op de loer. En dat gebeurt ook. Klanten vragen wel eens hoe we dat vinden. Ach, daar moet je niet over zeuren. Sterker, eigenlijk is het een eer en het sterkt ons in het gevoel dat we de juiste keuzen hebben gemaakt. En er is nog iets waarom ik mij er nauwelijks druk om kan maken. Bij kopiëren wordt altijd het belangrijkste over het hoofd gezien. Mooie Ogen drijft op passie en passie kan nooit worden nagemaakt.

Brillengeluk is passie op je neus

Tot slot, voor de oude Mykita fans: Houd je van een lichtgewicht minimalistische bril dan heeft Mooie Ogen geweldige stijlvolle monturen en zonnebrillen van o.a. Hoet eyewear, Caroline Abram en Pugnale voor je in de collectie. Wil je zelf eens ervaren hoe dat voelt, passie op je neus? Maak een afspraak met ons via de contactpagina voor een brillenavontuur. Kunnen wij jou adviseren en begeleiden naar jouw brillengeluk. En dat is niet in geld uit te drukken.

Tot blogs.