De mooiste klassieke design zonnebrillen volgens Jetta

Iconische zonnebrillen zijn nooit uit de mode

Zonnebrillen zijn voor mij, en met mij vele anderen, een nuttig en onmisbaar mode-item. De zonnebril perfectioneert je imago, beschermt je ogen en je ziet er gewoon heel cool uit. Alleen, kijk dan wel goed welke zonnebril je op je neus zet. Mijn tip: zoek het vooral in de klassieke designs. Zo’n zonnebril raakt nooit uit de mode waardoor je je blijvend kunt onderscheiden. En dat tijdloze is een investering dik waard. Als je mij dan vraagt aan welke zonnebrillen ik denk, zeg ik meteen: die van Oliver Goldsmith. Zijn iconische zonnebrillen stammen uit de jaren ’60 en ’70. Inderdaad dat is van voor mijn tijd maar wel die van mijn ouders. Maar zelfs ik, als jonkie, heb iets met die modellen. Kun je nagaan hoe geweldig en tijdloos deze ontwerpen zijn.

Ik heb dezelfde zonnebril als Sophia Loren in de jaren’60

Als we het dan toch over iconen hebben. De Italiaanse actrice Sophia Loren, nog steeds acterend trouwens, maar groot geworden in de jaren ’60, droeg onder andere model Yatton van Oliver Goldsmith. Niet zo gek als je bedenkt dat zij bekend stond en staat om haar altijd eigen stijl en tijdloze manier van kleden. Ik zie ze wel, de trends maar laat mij er niet door beïnvloeden. Ik snap niet dat menigeen zich “de trends” kritiekloos laat aanmeten. Allemaal zo’n beetje in hetzelfde lopen. Kom op, daar is toch niks aan. Ik koop liever mooie stijlvolle kleding die ik eindeloos kan dragen. Dat is af en toe best even zoeken maar de moeite waard. En hoe toevallig. De allereerste Mooie Ogen-zonnebril die ik mocht dragen, nadat we waren geopend, was de ook de Yatton.

Iconische zonnebrillen met sterrenstatus

Om nog even bij de sterren en Oliver Goldsmith te blijven. Mia Farrow, actrice, activiste en voormalig model in de jaren ’60 had ook altijd een eigen kledingstijl. En droeg daarbij altijd een Oliver Goldsmtih. Sterker, ze paste zelfs haar kleding aan, aan haar zonnebrillen.

Een van de allergrootste mode-iconen is natuurlijk Princes Diana. Zij heeft geen uitleg nodig. Ze droeg meerdere modellen van Oliver Goldsmith maar haar favoriet was de Berwick. Nu, jaren later is het nog altijd een geliefd model.

Lady Gaga en Gigi Hadid dragen ook Oliver Goldsmith zonnebrillen

Ik heb jullie nu een inzicht gegeven over wat grote Oliver Goldmith dragende celebrities van jaren geleden. Maar ook in 2021 worden de icons van Oliver Goldsmith maar al te graag gedragen door beroemdheden, bijvoorbeeld Lady Gaga. Als het om een eigen stijl gaat, is zij voor mij één van de grote voorbeelden van deze tijd. En nee, niet alles van haar kledingstijl vind ik helemaal te gek. Dat hoeft ook niet. Het gaat om het creëren van een eigen stijl en durven aantrekken wat jij zelf mooi vindt. Daar hou ik van. Lady Gaga draagt model Y-Not uit het jaar 1966, verrassend door de vorm en de rechte veren (pootjes). Deze zonnebril klemt om je hoofd. Maar dat moeten jullie zelf komen ervaren in de winkel.

Misschien kennen jullie het Amerikaans fotomodel Gigi Hadid, dochter van het Nederlands model Yolanda Hadid. Een grootsheid en zeker een voorbeeld voor mij als het om mode en stijl gaat. Zij draagt één van de meest populaire modellen van Oliver Goldsmith, model Koko, in het wit. Ik zelf draag deze beauty in het donker rood.

Wie niet uitgesproken is wordt nooit spraakmakend

Het leuke vind ik dat deze namen altijd al grote voorbeelden voor mij waren. En voordat ik wist dat zij deze zonnebrillen droegen, had ik deze modellen al uitgekozen voor op mijn eigen gezicht. Ik weet het, ik ben 23 en één van de weinige in mijn vriendenkring met een uitgesproken eigen stijl. Daar heb ik trouwens nooit bewust bij stil gestaan. Dat is gewoon zo gegroeid. Maar het valt wel op. Dat laat men regelmatig ook horen.  So what!  ’Wie niet uitgesproken is wordt nooit spraakmakend’, las ik laatst. Daarom voel ik mij ook als een vis in het water bij Mooie Ogen. Ik ben erachter gekomen dat een eigen dus unieke stijl niet om geld gaat maar om creativiteit en durf. Onze zonnebrillen en monturen stralen dat ook uit. Trouwens de hele winkel straalt dat uit. Die durf, creativiteit en unieke uitstraling trekt de leukste brillenliefhebbers uit heel Nederland naar Mooie Ogen.

Waar andere opticiens rechts gaan, gaan wij links

Wij willen altijd origineel zijn. Ook met onze content op Social Media en evenementen in de winkel. Al zijn real live evenementen in de winkel met onze fans in deze tijd nu wel wat lastig. Maar ook hier hebben wij iets origineels op gevonden. Elke zaterdagochtend, vaste koek inmiddels, zijn we live op Facebook. Steeds weer op een andere originele manier. De eerste ’lives’ presenteren vond ik best wel spannend. Als je een filmpje maakt kan je plakken en knippen totdat het klopt. Maar live, als er iets fout gaat, kan je het niet over doen en iedereen ziet het. Maar nu doe ik het gewoon. Ik ga er staan en denk wat kan er nou misgaan?! Ik ben gewoon mijzelf en doe mijn ding. Gaat er een keer wat fout? Niemand merkt het op, het wordt er alleen maar spontaner door. Daardoor past dit ook bij ons. Sharon, Miranda en ik doen alles op een andere originele manier. Waar andere opticiens rechts gaan, gaan wij lekker links.

Zaterdag 27 februari: facebook live trunkshow Oliver Goldsmith

Zaterdag 27 februari gaan we weer een ontzettend leuk evenement doen via Facebook. Anna, de vertegenwoordigster van Oliver Goldsmith komt met de hele (nieuwe) collectie naar Mooie Ogen. Voor ons een inkoopmoment voor nieuwe zonnebrillen. En jullie kunnen via Facebook met ons meekijken. Zien jullie tijdens die uitzending een model voorbij komen dat jullie graag willen passen, bewonderen of kopen? Laat het weten en wij bestellen de zonnebril speciaal voor jou mee. Dus zet in je agenda; Zaterdag 27 februari om 09:30 uur. Facebook Mooie Ogen.

Meer informatie over de facebook live trunkshow Oliver Goldsmith?

Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Volg ons op facebook

Via social media houden wij op deze manier contact met onze fans en houden wij iedereen op de hoogte van nieuwe brillen collecties en evenementen. Het is zo leuk om te zien dat we een echte harde kern hebben die iedere zaterdag naar onze uitzending kijkt. Waarbij het net zo leuk is om te merken dat er ook telkens weer nieuwe Mooie Ogen fans bijkomen. Dus nog een keer: Zaterdag 27 februari 09:30 uur; Oliver Goldmith live trunkshow. Je mag ook altijd een afspraak maken met mij, Miranda of Sharon als je monturen of zonnebrillen wilt passen of een Ava oogmeting wilt laten doen.

Ik ben ook nieuwsgierig wat jullie van deze blog vinden. Een leuk berichtje (hoop ik) tijdens deze Coronatijd is altijd fijn.

Zie ik jullie bij onze live uitzending op Facebook?

Tot blogs.

Jetta