De bril als brug

Audrey Hepburn bril, John Lennon bril, vlinder bril, iconische bril, eerlijke bril, sexy bril, nerd bril, old school bril, fascinerende bril, karakter bril, brillen met lef, brillen met glamour. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar waarom noem ik ze, zullen jullie je wellicht afvragen.

Bij die opsomming hoort een verhaal.  Als ik door Mooie Ogen loop,  kijk ik altijd even naar een paar vlinderbrillen die tot de vaste collectie horen en absoluut niet te koop zijn.  Zij staan voor een leven dat een bijzondere, charmante en slimme dame, met mij deelde. Helaas is zij overleden. In de loop van de tijd en de talloze prachtige gesprekken die wij hadden, verzamelde ze meer dan tachtig brillen. Vandaar die opsomming. Die vlinderbrillen mocht ik na haar overlijden uitzoeken als herinnering aan een vrouw die mij niet alleen inspireerde. Ook de levenslessen die ik van haar kreeg, koester ik als een kleinood.  

Ik vertel dit omdat tussen de brillen en kunst bij Mooie Ogen veel levensverhalen worden verteld. Dat onderlinge vertrouwen, dat mogen delen voelt als magie. Eén bril of tachtig. Daar gaat het niet om. De klanten en nieuwsgierigen van en naar Mooie Ogen zijn, net als ik passievolle mensen. Mensen die niet zomaar een bril komen kopen. Nee, die bril is de brug waarop wij elkaar halverwege ontmoeten. Om ideeën en ervaringen te delen. Mooie Ogen als rustpunt, ontmoetingsplek. Het is een prettig, onderscheidend gevoel.  En als ik ’s avonds op het punt Mooie  Ogen sta af te sluiten weet ik het zeker. Elke keer weer: hier doe ik het voor.

Tot blogs, Sharon

blog-audrey-hepburn