Laat jij jouw zorgverzekering bepalen welke bril jij draagt?

Het ziekenfondsbrilletje

“Wordt deze bril ook vergoed?” Die vraag klinkt zo af en toe nog door Mooie Ogen. Ik vind dat een rare vraag. Het doet mij denken aan de tijd van het ziekenfondsbrilletje. Je weet wel, die twee wieltjes met glazen er in, moesten toen voor een bril doorgaan. Tuurlijk ondersteunde dit medisch hulpmiddel je zicht, maar met een bril had het natuurlijk niets te maken. Bovendien onderstreepte dat ding op je neus niet alleen de slechte smaak van jou en de verzekeraar. Je was het levende bewijs dat je aan hun visuele leiband liep. Zij maakten wel uit hoe je er bij loopt.

Brillenvergoeding

En dat geldt nog wel een beetje zo. Tenminste als je je gedwee aan de regeltjes houdt die de polis voorschrijft. Dus op de vraag: “Wordt deze bril ook vergoed?” , is ons antwoord: Nee, niet door ons. Als je een mooi paar schoenen koopt, vraag je dat toch ook niet. Of bij aanschaf van een kunstwerk komt die vraag ook niet bij je op. En nu zijn we weer bij die rare vraag en ons ontkennende antwoord.

Mooie Ogen brillen zijn kleine kunstwerkjes

Mooie Ogen verkoopt kleine, onderscheidende kunstwerkjes. Het zijn brillen, inderdaad. Maar natuurlijk veel meer dan dat. Onze klanten willen een helder zicht. Niet alleen om te zien maar ook om te laten zien wie ze zijn en waar ze van houden. Dat ligt lichtjaren verwijderd van wat een verzekeraar je voorschrijft.

Mag ik een nieuwe bril?

Datzelfde geldt trouwens ook voor de opmerking ‘Ik mag van mijn verzekering nog geen nieuwe bril’. Kom op mensen! We laten ons toch niet de wet voorschrijven door stoffige rekenmeesters in een suf kantoor. Voor mij is het bepalen van mijn eigen leven een leidraad. Gelukkig ontmoet ik bij Mooie Ogen mensen met dezelfde grondhouding. Wij zijn wars van de grootste gemene deler en durven ook paden in te slaan die niet op de borden staan en waar de TomTom zich in verslikt.

Kies jouw eigen koers

Ondertussen gaat Mooie Ogen samen met haar fans gewoon door met het kleuren en mooier maken van het doorgaans zo saaie straatbeeld. En als ik naar de gestage groei van Mooie Ogen kijk, willen steeds méér mensen dat opwindende gevoel ervaren van dat moment als ze met een kunststukje van ons de winkel uitstappen. Een tinteling die wordt veroorzaakt doordat je dan pas echt voelt hoe het is om samen met Mooie Ogen uit dat maatschappelijke spanlaken te stappen en te kiezen voor een eigen(zinniger) koers.

Wil je iets kwijt naar aanleiding van deze blog? Zoek oogcontact met ons via de contactpagina 

Tot blogs,

Sharon

Sharon Mooie Ogen